NEWS

Butlletí Informatiu
Boletín Informativo
Informative Bulletin

04
2009

 

 

LA TECNOLOGIA AL SERVEI DE L'EDUCACIÓ. LA TECNOLOGÍA AL SERVICIO DE LA EDUCACIÓN. TECHNOLOGY FOR EDUCATION

CONCLUSIONS DE L’ITWORLDEDU 2009

L’ITWORLDEDU 2009 CONCLOU QUE LA TECNOLOGIA A LES AULES HA D’ANAR ACOMPANYADA D’ UNA EVOLUCIÓ EN EL MODEL D’ ENSENYAMENT

La segona edició de l’ITworldEdu 2009 Summit, el punt de trobada internacional per a impulsar l’ús i la implantació de les noves tecnologies a les escoles i centres d’ensenyament, s’ha clausurat amb la participació de més de 600 persones del sector de l’Educació i de les TIC. Durant 3 dies s’han presentat 39 experiències reals TIC en centres educatius i 4 ponències plenàries que han posat sobre la taula que la tecnologia per si sola provoca pocs canvis metodològics i que cal acompanyar la innovació pedagògica amb canvis més profunds en la pròpia organització escolar, així com en la forma d’entendre l’avaluació i l’aprenentatge.

Els ponents Francis Pisani, Javier Martínez Aldanondo i Alfons Cornella van coincidir en la idea que el model d’educació ha d’evolucionar: ser més obert, menys jerarquitzat, un model on els professors siguin tutors de continguts pels estudiants.

El ponent Eric Klopfer va mostrar diferents exemples, que s’estan duent a terme als Estats Units, de com portar a terme aquest nou model amb videojocs educatius que augmenten la motivació en l’aprenentatge dels estudiants i on els professors no han de ser experts en tecnologia sinó reforçar els continguts teòrics.

Altres exemples d’aquesta evolució van ser els guanyadors dels Premis ITworldEdu 2009. El 1er Premi es va lliurar al “Taller de Robòtica LEGO” del CEIP Bogatell i IES Icària de Barcelona, una bona forma de començar a formar tecnòlegs des d’edats molt joves, despertant en els infants la passió per la ciència, la tecnologia, les matemàtiques, la física, la informàtica i moltes altres matèries que es poden relacionar de forma transversal. El 2on Premi va estar pel Projecte “Quadern virtual” de l’IES Bernat el Ferrer de Molins de Rei, una aplicació web per al seguiment telemàtic de la formació en centres de treball.

El projecte “Taller de Robòtica LEGO” del CEIP Bogatell - IES Icària de Barcelona ha guanyat el Primer Premi ITworldEdu 2009

 

El proyecto “Taller de Robótica LEGO” del CEIP Bogatell - IES Icària de Barcelona ha ganado el Primer Premio ITworldEdu 2009

 

The “LEGO Robotics Workshop” project from Barcelona’s CEIP Bogatell and IES Icària has won the first place ITwordEdu 2009 Award

 

El projecte guanyador del 3er Premi va ser “Virtually Real, our shared learning space” de l’IES Icària de Barcelona, una plataforma virtual que reuneix un conjunt d’eines dissenyades per l’aprenentatge de l’anglès i matèries en anglès. El Premi Menció Especial va ser pel projecte “EmprendeWiki.com”, plataforma web per a un centre educatiu de l’IES Almenara de Málaga. I, finalment, l’Accèsit es va lliurar al projecte “Infansek”, Innovació Pedagògica en Tecnologia i Educació pel primer cicle d’Educació Infantil del Col•legi Internacional Sek El Castillo de Madrid.

CONCLUSIONES DEL ITWORLDEDU 2009

EL ITWORLDEDU 2009 CONCLUYE QUE LA TECNOLOGÍA EN LAS AULAS TIENE QUE IR ACOMPAÑADA DE UNA EVOLUCIÓN EN EL MODELO DE ENSEÑANZA

La segunda edición del ITworldEdu 2009 Summit, el punto de encuentro internacional para impulsar el uso y la implantación de las nuevas tecnologías en las escuelas y centros de enseñanza, se ha clausurado con la participación de más de 600 personas del sector de la Educación y de las TIC. Durante 3 días se han presentado 39 experiencias reales TIC en centros educativos y 4 ponencias plenarias que han puesto sobre la mesa que la tecnología por si sola provoca pocos cambios metodológicos y que hay que acompañar la innovación pedagógica con cambios más profundos en la propia organización escolar, así como en la forma de entender la evaluación y el aprendizaje.

Los ponentes Francis Pisani, Javier Martínez Aldanondo y Alfons Cornella coincidieron en la idea que el modelo de educación tiene que evolucionar: ser más abierto, menos jerarquizado, un modelo donde los profesores sean tutores de contenidos para los estudiantes. El ponente Eric Klopfer mostró diferentes ejemplos, que se están llevando a cabo en Estados Unidos, de cómo llevar a cabo este nuevo modelo con videojuegos educativos que aumentan la motivación en el aprendizaje de los estudiantes y donde los profesores no han de ser expertos en tecnología sino reforzar los contenidos.

Otros ejemplos de esta evolución fueron los ganadores de los Premios ITworldEdu 2009. El 1er Premio se entregó al proyecto “Taller de Robótica LEGO” del CEIP Bogatell y IES Icària de Barcelona, una buena forma de empezar a formar tecnólogos desde edades muy tempranas, despertando en los más jóvenes la pasión por la ciencia, la tecnología, las matemáticas, la física, la informática y otras materias que se pueden relacionar de forma transversal. El 2o Premio fue para el Proyecto “Cuaderno virtual” del IES Bernat el Ferrer de Molins de Rei, una aplicación web para el seguimiento telemático de la formación en centros de trabajo. El proyecto ganador del 3er Premio fue “Virtually Real, our shared learning space” del IES Icària de Barcelona, una plataforma virtual que reúne un conjunto de herramientas diseñadas para el aprendizaje del inglés y materias en inglés. El Premio Mención Especial fue para el proyecto “EmprendeWiki.com”, plataforma web p ara un centro educativo del IES Almenara de Málaga. Y, finalmente, el Accésit se entregó al proyecto “Infansek”, Innovación Pedagógica en Tecnología y Educación para el primer ciclo de Educación Infantil del Colegio Internacional Sek El Castillo de Madrid.

ITWORLDEDU 2009 CONCLUSIONS

ITWORLDEDU 2009 CONCLUDED THAT THE TECHNOLOGY IN THE CLASSROOM MUST BE ACCOMPANIED BY A CHANGE IN THE EDUCATION MODEL

The second edition of the ITworldEdu Summit, the international meeting point to promote the use and implementation of new technologies in schools and education centres, has concluded with the participation of more than 600 representatives from the education and ICT sectors. Over the course of the three day summit 39 real ICT experiences in education centres and four plenary conferences were presented that raised the issues that technology alone sparks little change in methodology and that educational innovation must be accompanied by more profound changes in actual school organisation, as well as in the way assessment and learning are understood.

Speakers Francis Pisani, Javier Martínez Aldanondo and Alfons Cornella agreed on the idea that the education model must evolve: be more open, less hierarchal, a model in which teachers also manage content for the students. Speaker Eric Klopfer demonstrated different examples, currently taking place in the United States, of how to carry out this new model through educational video games that increase students’ motivation and where teachers are not required to be experts in technology but reinforcers of theoretical content.

Other examples of this evolution are the winners of the ITworldEdu 2009 Awards. First place was awarded to Barcelona’s CEIP Bogatell and IES Icària, whose “LEGO Robotics Workshop” project is an ideal way to begin training in technologies from a young age, instilling an early passion for science, technology, maths, physics, computer science and other interrelated subjects. The second place award was given to the “Virtual Notebook” project from the IES Bernat el Ferrer in Molins de Rei. The “Virtual Notebook” is a web application for the telematic tracking of training in work centres. The third place award went to the IES Icària’s “Virtually Real, our shared learning space”, a virtual platform that gathers a set of tools designed for learning English and subjects taught in English. The Honourable Mention award was given to “EmprendeWiki.com”, a web platform for Malaga’s IES Almenara education centre. And, finally, the Accèsit was awarded to the “I nfansek” project, Educational Innovation in Technology and Education for the first course of the primary school at Madrid´s Colegio Internacional Sek - El Castillo.